Geplaatst op 09 mei 22

Dag van het Erfrecht op 17 juni 2022

Heeft u al een (levens)testament? En zijn uw (levens)testament en/of huwelijkse voorwaarden nog up-to-date? Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert EPN samen met de vFAS, VMN en VEAN de Dag van het Erfrecht. Deze dag is in het leven geroepen om het belang van deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen. U bent van harte welkom om vrijblijvend advies in te winnen bij uw EPN notaris.

Laat uw (levens)testament en huwelijkse voorwaarden goed controleren

Misschien herkent u het: u bent al langer getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u een woning gekocht en heeft u ook een testament op laten maken. Maar weet u nog precies wat er in uw testament staat? En sluiten uw huidige wensen daar nog op aan?

Iedere levensfase is anders. Misschien heeft u kinderen of kleinkinderen gekregen, heeft u een andere woning gekocht of bent u hertrouwd en hebt u kinderen uit een eerdere relatie. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw (levens)testament. Ook zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u tijdig laat controleren of alles nog up-to-date is en aansluit op uw wensen.

Extra aandacht voor samengestelde gezinnen

Dit jaar is er op de Dag van het Erfrecht extra aandacht voor samengestelde gezinnen, ook wel patchwork families genoemd. Dit zijn gezinnen waarbij minimaal één ouder een kind heeft uit een vorige relatie. Iedere vorm van een samengesteld gezin brengt juridische keuzes met zich mee om de zaken goed te regelen. Tijdens de Dag van het Erfrecht adviseert uw EPN notaris u hier graag over. Wilt u alvast meer weten over onderwerpen waar een samengesteld gezin rekening mee moet houden? Lees dan alvast onze brochure over samengestelde gezinnen.

U bent van harte welkom!

Wilt u uw (levens)testament of huwelijkse voorwaarden vrijblijvend laten controleren? Of wilt u advies over het opstellen van een testament? U bent van harte welkom bij uw EPN notaris! Bekijk hier alle EPN leden bij u in de buurt.

Download alvast onze brochures ter voorbereiding op uw bezoek

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden