Geplaatst op 17 mei 21

EPN-lid Sandra Viveen schuift aan bij Koffietijd over het levenstestament

Afgelopen woensdag, 12 mei, was EPN-lid Sandra Viveen aanwezig bij het RTL programma Koffietijd. Samen met haar cliënte Tosca benadrukte zij het belang van een levenstestament. Hieronder leest u in het kort wat Sandra en Tosca hebben besproken. Het gehele fragment bekijkt u terug op de website van Koffietijd.

Het belang van een levenstestament

Stel dat u in een situatie belandt waarin u uw eigen beslissingen niet meer kunt nemen. Wie maakt dan de keuze voor u? Een levenstestament kan dan uitkomst bieden. Een levenstestament is een uitgebreide volmacht waarin u dingen kunt regelen voor wanneer u tijdelijk of blijvend niet meer in staat bent om zelf beslissingen te nemen. Dat kan door verschillende redenen komen, bijvoorbeeld doordat u tijdelijk niet naar Nederland kunt afreizen of wanneer u bijvoorbeeld een hersenbloeding heeft gehad. In een levenstestament regelt u zaken als wie uw rekeningen gaat betalen, maar ook wie uw medische belangen gaat behartigen. Dit zijn onderwerpen waar u niet snel over praat, maar die wel belangrijk zijn om vast te leggen. Een levenstestament gaat over een groot aantal onderwerpen, van een wilsverklaring tot wie er voor uw huisdieren gaat zorgen. Een levenstestament laat u opstellen door een notaris.

Een rustig gevoel

Aan het woord kwam ook Tosca, één van de cliënten van Sandra Viveen. Tosca liet in 2018 samen met haar man een levenstestament opstellen. Tosca schreef een boek voor mantelzorgers van mensen met dementie. Op basis van haar interviews en onderzoeken, kwam zij tot de conclusie dat het belangrijk was om het te laten regelen. Daarom liet zij in 2018, toen zij ging trouwen en een testament liet opmaken, ook direct een levenstestament opmaken. Tosca geeft aan dat het een rustig gevoel geeft.

Workshop ‘Hoe regel ik alles voor als ik het zelf niet meer kan?’

Op woensdag 20 mei om 19:30 gaan Sandra Viveen en Tosca Janssens in gesprek met Pernille La Lau, presentatrice van Koffietijd, tijdens een workshop. Hier leggen ze stap voor stap uit wat het opstellen van een levenstestament inhoudt. Ook komen de gevolgen aan bod en kunt u vragen stellen. Meer over deze workshop leest u hier.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden