Het Erfrecht Symposium in het teken van de Dag van het erfrecht is op dinsdag 19 maart.  VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland), de vFAS (Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) en de EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat) organiseren samen dit jaarlijkse symposium.

Advocatuur en Notariaat in debat over de verdelingsproblematiek.

Wat de advocaat niet doet maakt de notaris niet goed’ is de titel van een artikel dat Renée Albers-Dingemans ooit schreef in WPNR.

De knelpunten uit dat artikel bestaan vandaag de dag nog steeds. Reden voor vFAS, VEAN en EPN om over deze problematiek met elkaar in debat te gaan met als doel tot afspraken te komen die voor alle partijen uitvoerbaar is/wordt!

Mr. drs. Jan Hein Lieber, rechter en gespecialiseerd in verdelingszaken bij overlijden verzorgt een inhoudelijke lezing over dit onderwerp van 2 uur waarna een panel van advocaten en notarissen onder zijn leiding met elkaar in de debat gaan over knelpunten als:

Vordert de advocaat iets wat voor de notaris ook echt uitvoerbaar is? Hoe gaat de notaris om met een ‘uitvoerbaar bij voorraad’ verklaarde rechterlijke uitspraak? Wat te doen bij een onvindbare deelgenoot? Akte uitvoerbaar maken op bassi van een vaststellingsovereenkomst?

Het symposium biedt ook een mooie kans om contacten te leggen én te onderhouden met uw collega-professionals uit uw regio.

Onderwerp: In debat over de verdelingsproblematiek
Spreker: Mr. drs. Jan Hein Lieber is senior raadsheer bij het hof Arnhem-Leeuwarden en hof Amsterdam (notariskamer)
panelleden: mr. Eelco Anink, mr. Marjolijn den Otter, mr. Hella Slegt-Moens, mr. Pauline Hentenaar-Polderman, mr. Esther Pouls
kosten: 125,- euro ex btw
locatie: Jaarbeurs te Utrecht
tijden: 13.45 tot 17.00 uur met borrel
pe-punten: 3 pe-punten EPN, KNB, VEAN, vFAS, NovA

PROGRAMMA

13.00 – 13.45 uur Ontvangst en registratie / inlooplunch
13.45 – 15.15 uur Lezing door dr. mr. Jan Hein Lieber
15.15 – 15.45 uur Korte pauze
15.45 – 17.15 uur Debat met advocaten en notarissen
17.15 – 18.00 uur Netwerkborrel

Aanmelding Erfrecht symposium 19 maart 2024

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden