Mevrouw mr. IJ. (IJvonne) de Jong

Hoffspoor Notarissen

Over

IJvonne de Jong is notaris bij Hoffspoor Notarissen in Sint-Michielsgestel. Hoffspoor Notarissen heeft op 1 juni 2023 het notariskantoor van de gepensioneerde notaris Mandos overgenomen. IJvonne fungeert als zware waarnemer op protocol van notaris Mandos en passeert akten op alle rechtsgebieden. Dit kantoor staat reeds bekend staan als Hoffspoor Notarissen in Sint-Michielsgestel, een nevenvestiging van de hoofdvestiging in Rosmalen.

Met 17 jaar ervaring in het notariaat heeft IJvonne een breed scala aan ervaringen opgedaan. Ze begon haar carrière bij een groot kantoor in het oosten van het land, waar ze zich verdiepte in de onroerend goed-praktijk en het personen-en familierecht. In 2010 stapte ze naar een middelgroot kantoor in Tilburg, waar ze zich specialiseerde in het personen-en familierecht. In 2016 volgde ze de Grotius opleiding Estate Planning en sindsdien is ze lid van de EPN.

IJvonne heeft een passie voor het personen-en familierecht. Ze geniet van de diversiteit van de gevallen die ze behandelt, van samengestelde gezinnen tot Jan Modaal gezinnen. Het geeft haar voldoening om te helpen bij persoonlijke en emotionele zaken: “Het leukste vind ik sowieso familierecht, omdat ik dan mensen het beste kan helpen. In de meest brede zin van het woord. Bij familierecht komt echt het persoonlijke en emotionele stuk aan bod. En elke casus of elk dossier, elke situatie is weer anders.”

Hoewel IJvonne gespecialiseerd is in het personen-en familierecht, is ze ook actief op alle andere gebieden van het notariaat: “Als je een notaris bent in een kleinere gemeenschap, moeten mensen voor alle rechtsgebieden bij je terecht kunnen. Niet alleen voor de opmaak van een (levens)testament, maar ook voor de overdracht van een woning of de oprichting van een onderneming.”

IJvonne legt complexe juridische situaties uit aan de hand van tekeningen en eenvoudig taalgebruik, waarbij ze haar clienten bij de hand neemt: “Ik merk dat het helpt als je mensen bij de hand neemt. Je ontzorgt ze, je legt hun situatie, die juridisch complex kan zijn, uit aan de hand van eenvoudig taalgebruik en tekeningen.”

IJvonne is actief lid van EPN, ze is sinds 2018 ook lid van de Commissie Huwelijkse voorwaarden van EPN. “De EPN is voor mij belangrijk, zodat mijn vakkennis op peil blijft. Ik ga geregeld naar bijeenkomsten waar bepaalde onderwerpen worden toegelicht door een spreker. Maar ook het contact met de andere notarissen is voor mij een belangrijke reden om bij de EPN aangesloten te zijn. Het is voor mij ook interessant en leerzaam om onderdeel te zijn van de Commissie Huwelijkse voorwaarden. Zo draag ik namelijk mijn steentje bij aan de organisatie en kan ik helpen bij het ontwikkelen van de modellen en het in de praktijk toepassen daarvan.”

Voor praktische informatie kunnen cliënten terecht op www.hoffspoor.nl. Het kantoor in Rosmalen heeft avondopenstellingen en in Sint-Michielsgestel kunnen mensen gewoon binnenlopen en worden geholpen als er tijd is.

Overige gegevens

Kantooradres Hoff van Hollantlaan 5
Telefoonnummer kantoor 073-5232533
Postcode 5243 SR
Woonplaats Rosmalen

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden