In 2024 bestaat EPN 25 jaar. Dit zal op 30 mei 2024 feestelijk worden gevierd!

De locatie is Watergoed!, Tielsestraat 129, 6675 AC Valburg.

Het programma:

09.30-10.10 uur ontvangst
10.10-10.30 uur: Welkom en opening
10.30-11.15 uur: mr. Sven Hoogeveen: Het testament, de beweegreden en de (on)verwachte omstandigheid.
11.15-12.00 uur: drs. Sander Schilder: Verschil in de rijkdom van partners; hoe voorkom je dat je dan (financieel) gevangen bent in de relatie
12.00-12.45 uur: prof. dr. Marjolein Broese van Groenou: Van familie tot zorgnetwerk – waar krijgen mantelzorgers mee te maken?
12.45-14.45 uur: lunch aansluitend start activiteit
15.00-15.45 uur: spreker 4; Kristel Groenenboom: Zakenvrouw van het jaar 2022, De jonge vrouwelijk ondernemer!
15.45-16.30 uur; spreker 5; Frans Sonneveldt: Erf- en schenkbelasting binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
16.30-20.00 borrel en aansluitend bbq

PE-punten: 4 pe punten KNB, EPN
Kosten: 250,- euro ex btw voor EPN-leden en een introduce per EPN-lid mag ook mee voor 250,- euro ex btw!
Voor niet-leden (en geen introduce) is het tarief 325,- euro ex btw.

Over de sprekers:

Prof. dr. Marjolein Broese van Groenou: Van familie tot zorgnetwerk – waar krijgen mantelzorgers mee te maken? Marjolein Broese van Groenou is hoogleraar ‘Informele zorg in een veranderende samenleving’ aan de VU te Amsterdam en beziet mantelzorg vanuit de context van het gezin, het sociale netwerk, de community en de samenleving. Haar onderzoek richt zich vooral op ouderen, en in het bijzonder op hoe families samen met andere informele en formele helpers een zorgnetwerk vormen.

Kristel Groenenboom runt sinds haar 23ste een miljoenenbedrijf dat containers bouwt. Maar een jonge, vrouwelijke directeur van een succesvol internationaal bedrijf? Die in een Porsche rijdt? Dat past niet in het plaatje van veel klanten en leveranciers. Ze heeft over haar ervaringen het boek ‘Mag ik meneer Kristel even spreken‘ geschreven.
Ze is in 2022 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar door de prestigieuze Prix Veuve Clicquot en won prijzen als ondernemer van onder meer Sprout, Het Financieele Dagblad en The Next Women. Groenenboom stimuleert jonge vrouwen om te gaan werken in de techniek en probeert een rolmodel te zijn voor vrouwelijke ondernemers.

Mr. Sven Hoogeveen over: Het testament, de beweegreden en de (on)verwachte omstandigheid.
Sven Hoogeveen is sinds 2017 verbonden aan Daamen de Kort van Tuijl Notarissen. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de advisering aan samengestelde gezinnen, in welk kader hij ook deelneemt aan de EPN-commissie “Patchwork family”. Naast zijn reguliere werkzaamheden publiceert Sven in verschillende (notariële) vakbladen en treedt hij op als docent.

Drs. Sander Schilder over: ‘verschil in de rijkdom van partners; hoe voorkom je dat je dan (financieel) gevangen bent in de relatie’
Sander Schilder is Forensisch mediator, fiscaal econoom, register valuator, mediator. Zijn specialiteiten zijn alle fiscale/economische facetten binnen de familiepraktijkadvisering zoals: echtscheiding (bemiddeling, partij-adviseur) en zakelijke mediation/Ondernemerscoaching/ Herstructureringen/ Pensioenwetgeving/ materie (NOPD en SPA-lid)/Estate-planning en treedt hij regelmatig op als docent.

Prof. dr. Frans Sonneveldt over: Erf- en schenkbelasting binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
Frans Sonneveldt is of counsel bij Mazars Private Clients en hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden en lid van de Wetenschappelijke Advies Raad van de EPN.

Aanmelding EPN Congres 30 mei 2024

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden