Geplaatst op 27 maart 24

Ontdek de vijf voordelen van een EPN-lidmaatschap!

Ben jij een notaris of kandidaat-notaris op het gebied van estate planning? En wil je deel uitmaken van een vereniging die uw carrière naar een hoger niveau tilt? Dan is dit jouw kans om je aan te melden als aspirant-lid van EPN!

In de periode 2024/2025 introduceren we een ‘pilot’ voor een aspirant-lidmaatschap direct na het afronden van de beroepsopleiding notariaat. Hierdoor kun je vroeg de voordelen van het EPN-lidmaatschap ervaren. Binnen 5 jaar na aanmelding moet je wel een estate planningsopleiding en het EPN-examen behalen of de EPN/Grotius Specialisatieopleiding Estate Planning afronden.

Dus tijd genoeg om onderstaande voordelen van het EPN-lidmaatschap te ervaren!

Over EPN

De Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) is de oudste en de grootste notariële specialistenvereniging.

Op 30 mei 2024 bestaat de vereniging alweer 25 jaar! Het zijn mooie jaren geweest waarin we de focus hebben gelegd op het ontwikkelen van hoogwaardig onderwijs voor onze leden. Verder is er hard gewerkt aan het verenigingsgevoel dat mede door onze actieve commissies en de COEP-bijeenkomsten erg groot is. Gezelligheid staat naast kwaliteit hoog in het vaandel!

Het is een dynamische en hechte gemeenschap van professionals  en een ideaal klankbord als sparringspartner voor elke estate planner.

1. Gespecialiseerde kennis en ontwikkeling

Een lidmaatschap bij EPN verrijkt je kennis op het gebied van estate planning. Je kunt als lid van EPN leren van ervaren experts uit de praktijk, wat erg belangrijk is in een dynamisch vakgebied dat voortdurend verandert door wetgeving en fiscale regelingen.

2. Toegang tot exclusieve evenementen en educatie

EPN organiseert zeer regelmatig workshops, cursussen en congressen die specifiek gaan over de diverse onderwerpen van estate planning. Deze evenementen bieden actuele kennis én zijn ook een platform voor leden om hun vaardigheden uit te breiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Deze worden tegen een sterk gereduceerd tarief aan de leden aangeboden.

3. Specialisatie en differentiatie

EPN is een vereniging voor estate planners om zich te verdiepen in de verschillende specialisaties binnen estate planning. Dit gebeurt mede door de verschillende commissies waarbij EPN leden kunnen aansluiten. Op dit moment zijn dat de commissies:

  • Samengestelde gezinnen (patchwork family)
  • Levenstestament
  • Mantelzorg voor ouderen
  • Huwelijksvermogensrecht
  • Vermogen in het buitenland
  • De ondernemer

Binnen de commissies worden de vakgebieden uitgediept, ontwikkelingen besproken en methodieken ontwikkeld om EPN-leden een kwaliteitsnorm te bieden. Ook jij kan actief worden in een van de commissies!

4. COEP-bijeenkomsten: kennis en netwerken

De COEP-bijeenkomsten (collegiaal overleggen) zijn enorm belangrijk voor kennisuitwisseling en netwerken. Binnen een kleine regionale groep wordt een bepaald onderwerp of een casus besproken. Door kennis delen leer je andere EPN-leden beter kennen.

5. Marketing en netwerken

EPN onderhoudt goede contacten met andere beroepsgroepen, zoals advocaten, fiscalisten. Door deze contacten kan je je netwerk met derden uitbreiden. Ook zorgt EPN voor meer bekendheid voor de EPN-notaris door een actief social media beleid. Je kan hier eenvoudig je voordeel mee behalen om beter in beeld te komen.

Ben je overtuigd van de voordelen van een EPN-lidmaatschap? Je kunt je hier aanmelden.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden