Geplaatst op 17 november 21

Maak kennis met EPN-bestuurslid Petra de Jong

Op donderdag 23 september hebben we tijdens onze algemene ledenvergadering Petra de Jong als bestuurslid van EPN verwelkomd. We stellen Petra graag aan u voor!

Notaris bij Helder Notarissen

Petra werkt bij Helder Notarissen, een klein notariskantoor in Eindhoven. “In 2014 ben ik samen met een paar collega’s van mijn oude kantoor Helder Notarissen gestart. Hoewel we alle notariële vakgebieden aanbieden, werken we wel gespecialiseerd.” In 1993 begon Petra haar loopbaan als kandidaat-notaris. Voordat zij Helder begon, werkte ze bij grote kantoren. Hier heeft ze naast kennis van familierecht ook veel ervaring met ondernemingsrecht opgedaan. “In mijn huidige praktijk vind ik het leuk wanneer beide vakgebieden samenkomen, zoals bij familiebedrijven. Dan ben ik als notaris zowel bij het persoonlijke deel als de zakelijke kant betrokken.”

Petra’s ervaring met EPN

Petra kwam na haar Grotiusopleiding Estate Planning met EPN in aanraking en is sinds 2014 lid. Volgens Petra vinden vakgenoten elkaar bij EPN: “Dit doen we onder meer door cursussen te organiseren en kennis te delen. Op deze manier wordt het niveau voor iedereen verhoogd. Als je bij EPN bent aangesloten, zegt dat iets over de kwaliteit waar je voor staat.”

Petra als bestuurslid van EPN

Petra is sinds een aantal jaar lid van de commissie levenstestament.“Ik heb destijds contact opgenomen met EPN over de tekst in het toenmalige model levenstestament ten aanzien van ondernemersactiviteiten. Toen is mij gevraagd of ik interesse had om deel uit te maken van die commissie, ook vanwege mijn ondernemingsrechtachtergrond. Die kans greep ik graag met beide handen aan! Begin dit jaar ben ik gevraagd of ik ook in het bestuur zou willen plaatsnemen. Dat leek mij een leuke nieuwe uitdaging.”

Petra: “Het is natuurlijk goed om als bestuur feeling te houden met alle ontwikkelingen en vragen die er spelen in de praktijk. Estate planning is een heel dynamisch vakgebied. Er zijn veel aandachtsgebieden die vallen onder de vlag van estate planning.” Petra wil in het bestuur graag haar steentje bijdragen aan het behoud en de verdere uitbouw van de rol van EPN voor de estate planning praktijk. Petra is benieuwd naar alle toevoegingen en ideeën van leden.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden